Print this page

Vozom

Interaktivni digitalni turistički vodič za Banja Luku predstavljen na Svjetski dan turizma

Povodom Svjetskog dana turizma, 27. septembra, predstavljen je interaktivni digitalni turistički vodič koji pruža pregled kompletne turističke ponude grada Banjaluke. JU Turistička organizacija grada Banja Luka je u saradnji sa LED medijom predstavila novi način promocije turističke ponude grada Banja Luka, upotrebom savremenih tehnologija  kao što su  interaktivni digitalni turistički vodič i city light panoi. Interaktivni digitalni turistički vodič je sastavni dio citylight digitalnih panela, koji kao jedinstven proizvod pružaju novi oblik dinamične promocije. Ovakav oblik promocije se po prvi put koristi na našim prostorima. Postavljen je na najprometnijoj pješačkoj lokaciji u gradu, na samom početku Gospodske ulice, nalazi se u sastavu City ligt-a, sa njegove bočne strane.

Otvaranju su prisustvovali direktorica JU Turističke organizacije grada Banja Luka, Irena Radojević, direktorica JU Turističke organizacije Republike Srpske, Nada Jovanović i Milan Šljokavica, predstavnik LED medije.

JU Turistička organizacija grada Banja Luka  je za potrebe promocije grada pripremila i kratki promotivni video kojim su prikazane najzanimljivije lokacije i aktivnosti.
Interaktivni digitalni turistički vodič predstavlja  upotrebu moderne tehnologije u turizmu koja olakšava pristup informacijama, kako turistma tako i građanima Banjaluke. Vodič pruža osnovne informacije poput: kulturno-istorijskih znamenitosti grada, ponude avanturističkih aktivnosti, gastro ponude grada, mjesta koja se mogu posjetiti u okolini grada, kao i osnovnih  turističkih informacija. Rađen je na dva jezika, srpskom i engleskom jeziku, i na srpskom jeziku nudi opciju izbora latiničnog i ćiriličnog pisma. Vodič karakteriše i korišćenje QR kodova, koji vode do detaljnijih informacija ili do lokacije putem google mapa, te je time olakšano i snalaženje turista u novoj destinaciji. Karakteriše ga i "Touch screeen" tehnologija, ili tehnologija na dodir ekrana, wi-fi internet konekcija koja korisnicima pruža mogućnost učitavanja tačaka razgledanja putem QR skenera na telefonu ili putem odgovarajućih aplikacija za čitanje kodova. Turisti, ovim putem imaju mogućnost da nakon skidanja lokacije na telefon istu mogu da prate do samog odredišta, bez upotrebe interneta. 


  Vijesti