78 000, Banjaluka, Kralja Petra I Karađorđevića 87   +387 (51) 490 306    tobl@teol.net   FAQ

Kraft pivare

Aplikacija „Accessible Banja Luka“

Accessible Banja Luka

Aplikacija „Accessible Banja Luka“ je lista/geografska pozicija mjesta u Banja Luci koja su pristupačna korisnicima invlidskih kolica.

Mapa je urađena u Google Map API i firebase, kroz koji su unete lokacije koje su volonteri HO Partner kroz dvomjesečne posjete i istraživanja označili kao prolagođene.

U lokacijama su uvedeni restorani, kafići, muzeji, spomenici kulture, biblioteke, tržni centri, prilagođeni toaleti kao i lokacija HO Partner i Gradske turističke organizacije.

Markeri koji označavaju lokacije su raznobojni:

Smeđi – kulturni spomenici i ustanove, stadioni

Žuti – restorani, roštiljnice, fastfood

Crveni – kafići, barovi

Plavo – trgovački centri

Narandžasto – hoteli,moteli, hosteli

Svetlo smeđe – apoteke

Tamn zeleno –crkve

Zeleno – parkovi

Sam korisnički ekran se sastoji od dva dela: levog,većeg, na kome dominira mapa sa markerima; i desnog,manjeg, koji sadržava listu označenih objekata.

Izbor objekta se može izvršiti klikom na marker na mapi ili klikom na naziv objekta u listi.

U oba slučaja klik će odvesti mapu na lokaciju markera i otvoriti informativni prozorčić iznad markera, u kome stoje osnovne informacije – naziv lokacije, adresa i napomena ako u objektu postoji prilagođeni toalet.U informativnom prozoru, ispod generalija objekta, nalazi se polje „DIRECTIONS“ sa opcijama „from here“ i „to here“

Klikom na bilokoju opciju, otvara se novi infoprozorčić u kome klikom na „GO“ odlazimo na Google navigatin mapu na kojoj se iscrtava detaljna putanja od trenutne lokacije osobe koja koristi aplikaciju do traženog objekta . Postoji izbor načina putovanja: auto ili hodanje.

Aplikaciju je mouće koristiti i sa mobilnog telefona, a njena adresa je http://hopartner.org/mapa

Programski kod kojim se mapa ubacuje na bilokoji sajt je

 

Sva ažuriranja mape su u nadležnosti autora mape, i za njih je potrebno dostaviti preciznu adresu novog objekta/ ili geolokacije objakta u formatu lat/lon (geografska širina/dužina)


  Vijesti
Oktobar 2020
P U S Č P S N
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1